Courgettesoep met prei en gehaktballetjes


Benodigdheden:

  • 2 courgettes
  • bouillonblokjes (groente)
  • 2 liter water
  • 2 preien
  • 250 gram rundergehakt
  • gehakt kruiden
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes basilicum 
  • staafmixer

 

Bereiding:

Breng 2 liter water met voldoende bouillonblokjes aan de kook
Snijd de courgettes in kleine blokjes. 
Haal de blaadjes van de takjes basilicum
Voeg daarna driekwart van de courgetteblokjes, de basilicumblaadjes en de teentjes knoflook toe aan het kokende water. Laten koken tot de courgetteblokjes goed zacht zijn.
Kruid ondertussen het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van
Pureer de soep met een staafmixer. Als de soep nu te dik is kan er water toegevoegd worden (wel even proeven of er dan ook niet nog een bouillonblokje bij moet)
Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe.
Als de gehaktballetjes bijna gaar zijn de prei en het restant van de courgetteblokjes toevoegen. Nog even laten doorkoken en klaar is de soep!

Extra:

Voeg bij het opdienen een lepel kruidenkaas, sour creme of crème fraîche toe aan de soep.

Wecken:

Schep de warme soep in potten tot 2cm onder de rand. Daarna goed afsluiten en 30 minuten wecken op 90 graden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten